195/2017. (IX. 19.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a helyi építési szabályzat módosításának előkészítéséről
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, előzetesen támogatja a Borsodi Műhely Kft. levélben kezdeményezett, Kisújszállás Szabadságtéri lakótelepen lévő, Piac utca 7. sz. alatt (Hrsz:1822) ingatlanon működő vállalkozásuk tervezett fejlesztései számára lényegesen kedvezőbb lehetőségeket biztosító új építési előírások bevezetését, ennek érdekében a tömbre vonatkozó hatályos szabályozási előírások módosítását célzó folyamat megindítását.
A módosítás során egy olyan új „Vt-2xx” övezettel egészüljön ki a helyi építési szabályzat (ide sorolva a Borsodi Műhely Kft. telephelyét és a mögötte lévő garázsok által elfoglalt területeket), ahol a kezdeményezett 70%-os legnagyobb beépíthetőség, és legalább 15%-os zöldterületi fedettség lesz előírva.
Gazdasági övezet kijelölése továbbra sem kívánatos a lakótelepen belül, de a környezetet nem zavaró hatású gazdasági tevékenység keretein belül, továbbra is működhetnek vállalkozások.
 
Fontos, hogy az önkormányzat a fejlesztéshez (fejlesztésekhez) kapcsolódó környezetvédelmi engedély kiadásakor kellő körültekintéssel járjon el, és a lakó környezet védelme érdekében minden szükséges feltétel megteremtését és betartását írja elő.
 
A szabályozási terv és helyi építési szabályzat kezdeményezett módosításának feltétele, hogy a kezdeményező a módosítással járó valamennyi költség viselését is tartalmazó, megállapodást kössön az önkormányzattal.
 
Végrehajtásért felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2017. december 15
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Városfejlesztési és -Üzemeltetési osztály
4. Pénzügyi Osztály
5. Zsemberi István városi főépítész
6. Borsodi Műhely Kft. (9027 Győr, Juharfa utca 8.)

« Vissza
Vissza a főmenübe