254/2018. (X. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a Kisújszállási Nagykun Polgárőr Egyesület 2019. évi támogatásáról
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megismerte Dr. Malatinszky Andrásnak, a Kisújszállási Nagykun Polgárőr Egyesület elnökének kezdeményezését az Egyesület működéséhez 2019. évre vonatkozó támogatás növeléséről.
 
A képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzat – miként az előző években is – a költségvetési lehetőségeket figyelembe véve az önkormányzat által biztosított támogatási rendszeren keresztül megfelelő összegben nyújtott támogatást az Egyesület részére. A polgárőrség megnövekedett feladatainak ellátásához a 2019. évi költségvetésben 200 000 Ft plusz támogatást biztosít.
 
A képviselő-testület megismerve az önkormányzat által biztosított székhely ingatlan Egyesület által használt részének állapotát, felhívja az Egyesület elnökének figyelmét, hogy a helyiségek megfelelő karbantartásáról gondoskodni szíveskedjenek. Ehhez forrás biztosítható a székház fenntartási pályázat révén.
 
A képviselő-testület tájékoztatja az Egyesület elnökét arról is, hogy 2019-ben az elmúlt évekhez hasonlóan forrást kíván biztosítani a Kisújszállási Város illetékességi területén működő civil szervezetek, így a Polgárőr Egyesület részére is.
 
A Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdonában lévő a Kisújszállási Nagykun Polgárőr Egyesület által használt garázs ajtajának és tetőszigetelésének javítására az Önkormányzat költségvetéséből kerülhet sor.
 
A képviselő-testület felkéri az Egyesület elnökét, hogy kísérje figyelemmel az önkormányzat által biztosított pályázati lehetőségeket és az azon történő részvétellel biztosítson forrást az Egyesület 2019. évi működésének biztosítására.
 
A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a döntésről az Egyesület elnökét tájékoztassa.
 
Végrehajtásért felelős: Kecze István polgármester
Határidő:                           2018. október 30.
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -Üzemeltetési Osztálya
3. Dr. Malatinszky András a Kisújszállási Nagykun Polgárőr Egyesület elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe