145/2023. (VIII. 31.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: felterjesztési jog gyakorlásáról köznevelési intézményben történő étkeztetés vonatkozásában
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a köznevelési intézményekben történő étkeztetés megszervezése ügyében felterjesztési jogával élve a következőket kezdeményezi.
 
„Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (1) bekezdés j) pontjában foglalt felterjesztési joggal felterjesztési jogával élve a helyi önkormányzat feladatkörét érintő kérdésben - közvetlenül - az adott kérdésben hatáskörrel rendelkező állami szerv vezetőjéhez fordul az állami fenntartásban lévő köznevelési intézményben ellátandó gyermekétkeztetésben jelentkező többlet terhek miatt.
 
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi, hogy az állami fenntartásban lévő köznevelési intézményben biztosítandó gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladat költségeihez az állam a feladatfinanszírozás keretében biztosítsa a szükséges forrást.
 
A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a felterjesztést készítse elő és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Varga Mihály Pénzügyminiszternek küldje meg.
 
Végrehajtásért felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2023. december 31.
Hivatali felelős: Dr. Szél András aljegyző
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Pénzes Tímea jegyző
3. Varga Mihály pénzügyminiszter
4. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő
4. Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe