132/1999. (VI. 24.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a sportegyesületek költségvetési támogatásáról
 

132/1999.(VI.24.) számú önkormányzati határozat

a sportegyesületek költségvetési támogatásáról

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy módosítja az egyéb szervek támogatásáról kialakult eddigi álláspontját, mely szerint ezeket a szerveket - mivel nem tartoznak az alapellátáshoz - a támogatás elbírálásánál bázis szemléletű, maradvány elven alapuló értékelés formájában veszi figyelembe.

 

Az önkormányzat kinyilvánítja, hogy a Kisújszállás SE és a Súlyemelő SE sportegyesületeket a kivívott megyei (országos) elismerésük miatt az éves támogatás odaítélésénél az eddigi színvonaluk megtartása esetén kiemelten kezeli.

 

1999. évben összességében:

 

a Kisújszállás SE sportegyesületet 10.169.000.- forinttal

a Súlyemelő SE sportegyesületet 2.472.000.- forinttal

támogatja.

 

Az 1999. évi többlettámogatás

 

Módosított Eredeti Töblettámogatás Ft

előirányzat előirányzat

 

Kisújszállás SE 10.169.000 3.864.000 6.305.000

Súlyemelő SE 2.472.000 1.372.000 1.100.000

------------------------------------------------------------------------------------------------

Összesen: 12.641.000 5.236.000 7.405.000

pénzügyi fedezetét az önkormányzat hitelfelvételben határozza meg.

 

Az önkormányzat az 1999. évi többlettámogatást a következő feltételek teljesülése esetén biztosítja az egyesületek részére:

- A Kisújszállás SE a határozat meghozatalától számított 45 napon belül bonyolítsa le - a régen esedékes - tisztújító ülését, válasszon új elnökséget, egyesületi vezetést.

- Az elnökség tagjai között az önkormányzat, támogatásához mértén megfelelő súlyt kapjon.

- Az egyesület elnökségében résztvevő önkormányzatot képviselő tag (tagok) teljes betekintést kapjanak az egyesület és a szakosztályok működésébe, pénzügyi elszámolásaiba.

- Az egyesületek a következő önkormányzati ülésig készítsenek havi bontású pénzügyi tervet, amelyet az érintett bizottságok megtárgyalnak, jóváhagynak. A későbbi kifizetések alapja ez legyen, ettől csak különösen indokolt esetben lehet eltérni a pénzügyi bizottság jóváhagyásával.

- Az egyesületek az önkormányzat felé minden évben az önkormányzat költségvetési tervének elkészítési időpontjában adják le tételes költségvetéseiket, mely tervezhető, havi bontásban tartalmazza az egyesületek kiadásait, bevételeit. Az egyesületek elszámolásaikat az önkormányzat felé szigorúan költségvetésük alapján, számla ellenében, elszámoló lapon tehetik meg, egységes szabályozás szerint.

- Az egyesületek nem képezhetnek adósságállományt.

- Az egyesületek eredményessége lényegesen nem romolhat.

- Az egyesületek előzetes egyeztetés nélkül (önkormányzati döntés hiányában) nem vállalhatnak olyan kötelezettséget, amely magasabb pénzügyi finanszírozást igényel.

- Az egyesületek a jelenleginél is nagyobb részt vállaljanak a sport, az egészséges testedzés népszerűsítésében, aktívan vegyenek részt a tömegsport rendezvények szervezésében, lebonyolításában.

- Az egyesületek újítsák fel kapcsolataikat a város iskoláival, kezdeményezzék a gyerekek érdekében a hatékonyabb együttműködést.

- Minden lehetőséget ragadjanak meg a város népszerűsítésére. Kiadványaikon, szóróanyagokon, hirdetéseken minden esetben szerepeljen a város neve, jelképe.

- Az egyesületek folyamatosan figyelve az országos pályázati lehetőségeket, próbálják körülményeiket javítani, a sportolás feltételeit a megfelelő színvonalra emelni.

- A Kisújszállás SE a következő bajnoki évben sem szerepelhet rosszabbul, mint az idei szezonban.

- A Kisújszállás SE vállalja a sportpálya és környezetének folyamatos gondozását, karbantartását.

- A Kisújszállás SE az újabb bajnoki szezon kezdetére vállalja a sportpálya lelátójának felújítását, rendbetételét.

 

Amennyiben a fent felsorolt feltételek bármelyike nem a kellő módon teljesül, akkor az önkormányzat a kiemelt sportegyesületi támogatását kötelezettségek nélkül, egyoldalúan megvonhatja, vagy csökkentheti.

 

Fenti feltételeket az önkormányzat és a két sportegyesület megállapodásba foglalja.

A képviselő-testület a megállapodás aláírására felhatalmazza a polgármestert.

 

Határidő: 1999. július 31.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

Erről: 1./ Kisújszállás SE

2./ Súlyemelő SE

3./ Polgármester

4./ Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

- értesül 

« Vissza
Vissza a főmenübe