42/2000. (III. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a Kunkapitány választásáról
 

42/2000.(III.30.) számú önkormányzati határozat

a Kunkapitány választásáról

 

 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a Nagykunság települései felé a Kunkapitány választás hagyományának felelevenítését, amelyet hagyományalapítóként Kisújszálláson szeretne megrendezni 2000. évben közösen a Nagykun települések részvételével és aktív támogatásával.

 

2./ Ezért Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhívással él minden Nagykun településhez, hogy csatlakozzon a hagyomány felelevenítéséhez és ápolásához, ezzel is hangoztatva térségünk földrajzi, társadalmi egységét. A hagyomány alapításának kereteit biztosítja a Nagykun települések közötti együttműködési megállapodás (1996. június 18.), illetve a NET szervezete.

 

3./ A hagyomány alapítás kereteinek kidolgozására a képviselő-testület felkéri Ö. Tóth Lajosné nyugdíjas klubvezetőt.

 

Határidő: 2000. május 06.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

 

4./ Kunkapitány választás és az azt támogató bál rendezésével a millenniumi rendezvényeket is koordináló Janó Lajost a Művelődési és Ifjúsági Központ vezetőjét bízza meg.

 

Határidő: 2000. május 06.

Felelős: Janó Lajos intézményvezető

 

5./ A képviselő-testület elfogadja a melléklet szerinti a Kunkapitány megválasztásáról, feladatairól szóló Hagyományt Alapító Okiratot.

A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a Nagykun települések képviselő-testületeit, polgármestereit keresse meg a hagyományteremtés támogatására, az alapító okirat elfogadására, illetve a Kunkapitány választási kritériumainak kidolgozására.

 

Határidő: 2000. április 15.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

6./ A képviselő-testület megbízza Szilágyi Lajos alpolgármestert, hogy a hagyományteremtés népszerűsítésére járjon el a Kunszövetségnél.

 

Határidő: 2000. május 06.

Felelős: Szilágyi Lajos alpolgármester

 

7./ Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete első ízben javaslatot tesz a Kunkapitány választás helyszínére és a Kunkapitány személyére.

 

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

 

Erről értesül: 1./ Palágyi Gábor polgármester

2./ Nagykun Együttműködési Társulás tagjai

- értesülnek

  

« Vissza
Vissza a főmenübe