117/2001. (VI. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a költségvetési bevételek és kiadások 2001. I-V havi alakulásáról

117/2001. (VI.28.) számú önkormányzati határozat

a költségvetési bevételek és kiadások 2001. I.-V. havi alakulásáról

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a költségvetési bevételek és kiadások 2001. évi I-V. havi alakulásáról szóló tájékoztatót tudomásul veszi és elfogadja. Megállapítja, hogy aztekinthető.

Megállapítja továbbá, hogy az intézmények és a Polgármesteri Hivatal takarékos és fegyelmezett

gazdálkodása a jelzett időszakban az előirányzatok többségénél időarányos felhasználást

eredményezett.

 

2. Az önkormányzat felhívja a költségvetési intézmények - különösen a Városi Óvodai Intézmény, a Városi Zeneiskola, a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola, a KÖSZIR, a Művelődési és Ifjúsági Központ és a Polgármesteri Hivatal - vezetőinek figyelmét, hogy különös tekintettel a dologi kiadások alakulására, az év hátralévő időszakában is takarékosan, a költségvetési kereten belül maradva gazdálkodjanak.

 

3. Az önkormányzat felhívja továbbá az intézményvezetők figyelmét arra, hogy lehetőségeik szerint növeljék intézményük saját bevételeit, különös tekintettel az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok pályázat eredményességének jelenlegi bizonytalanságára.

 

4. Fordítsanak kiemelt figyelmet az államháztartás működési rendjét szabályozó kormányrendelet előírásaira, azaz a 30 napon túli tartozásállomány lehetőség szerinti elkerülésére, illetve arra, hogy ez a tartozásállomány az eredeti előirányzat 10 %-át ne lépje túl.

 

5. Az önkormányzat felhívja bizottságai és az intézményvezetők figyelmét a tervezett felhalmozási bevételek lehetőség szerinti teljesítésére.

 

Határidő: folyamatos ill. 2001. augusztus 31.

Felelős: a polgármester és az intézményvezetők

 

Erről értesül: 1. Polgármester

2. Jegyző

3. Intézményvezetők

4. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

 

kmf.

 

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s.k.

polgármester jegyző

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe